Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Πρόλογος για τη νέα Σχολική Χρονιά 2010-2011

Καθώς πλησιάζουμε και πάλι το Σχολείο, καθηγητές και μαθητές, αισθάνομαι ότι χρειαζόμαστε μια ομαλή και απαλή εισαγωγή στα καθιερωμένα που ελπίζουμε πάντα να είναι λίγο καλύτερα από πέρσι............ (πολύ αισιόδοξη; ........)
Γενικοί στόχοι:
Για την φετινή σχολική χρονιά θα  συνεχίσω να τροφοδοτώ την σελίδα αυτή που απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους μαθητές  μας ώστε να προκαλέσω και να πετύχω μια επικοινωνία που επεκτείνεται πέρα από τις ώρες μαθήματος ώστε να γίνουν και οι ίδιοι συνεργάτες και  αναμεταδότες δημιουργικών και πρωτότυπων  νεανικών προτάσεων.


Γενικότερες σκέψεις:
Παρακολουθώ αρκετούς "ιστότοπους" συναδέλφων μου και τις θαυμάζω για το πλούσιο περιεχόμενο, για την φαντασία, για την ποικιλία της ύλης, για την ευελιξία στη χρήση των εφαρμογών που χρησιμοποιούν ...........  Μέσα στην άπειρη σχεδόν πληροφορία που  μας παρέχεται,  νοιώθω ότι δεν χρειάζεται  να αντιπαρατεθώ, αναμεταδίδοντας υλικό που ήδη υπάρχει σε πολλά αντίτυπα.

Ετσι λοιπόν,  προτιμώ να προτείνω βέβαια ό,τι ιδιαίτερα καλό κυκλοφορεί, και να περιοριστώ σε θέματα που αφορούν την μικρή κοινότητα του σχολείου μας, τα μαθησιακά μας προβλήματα και την προσέγγιση της γνώσης μεσα από την καθημερινότητά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου