Στον σύνδεσμο μπορείτε να δείτε αναλυτικά διατροφικά στοιχεία των τροφών ή και να εκτελέσετε πιο προχωρημένες εφαρμογές που αφορούν την διερεύνηση των διατροφικών συνηθειών μας: ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΌΤΗΤΕΣ ΤΡΟΦΩΝ
Στο τετράδιο εργασιών περιέχονται χρήσιμες συμπληρωματικές ασκήσεις για την διατροφή:
1:Τετράδιο εργασιών: Ασκηση 2.6 σελίδα 29-31:Χρήσιμο βοήθημα για τη σχεδίαση του εβδομαδιαίου διατροφικού πίνακα.
2:Τετράδιο εργασιών: Ασκηση 2.7 σελίδα 33-34 Οι συσκευασμένες τροφές που καταναλώνουμε περιέχουν και χημικά πρόσθετα όπως βελτιωτικά, συντηρητικά, γλυκαντικές ουσίες κλπ. Μια μικρή διερεύνηση των πρόσθετων που καταναλώνουμε μεσω των προϊόντων τροφής είναι πολύ χρήσιμη.
3:Τετράδιο εργασιών: Ασκηση 2.8, 2.9 σελίδα 35-38:Αφού ενημερωθείτε για τις φυτικές ίνες (Ασκηση 2.8) απαντήστε στις ερωτήσεις της άσκησης 2.9
Ηρθε η ώρα των βιταμινών:
Ασθένεια ΜΠΕΡΙ-ΜΠΕΡΙ :Η έννοια της βιταμίνης διατυπώθηκε πρώτη φορά από τον Ολλανδό ιατρό Κρίστιαν Άικμαν, ο οποίος τιμήθηκε με Βραβείο Νόμπελ το 1896 που ανακάλυψε ότι η ασθένεια μπέρι-μπέρι οφειλόταν στη χρήση αποφλοιωμένου ρυζιού, ενώ με το πλήρες ρύζι δεν εμφανιζόταν.
Σκορβούτο: Η πιο κοινά γνωστή από όλες τις βιταμίνες, η βιταμίνη C είναι μια υδατοδιαλυτή ουσία, που απομονώθηκε από τα επινεφρίδια το 1928 από το βιοχημικό Ούγγρο νομπελίστα Άλμπερτ Ζεντ Γκιόργκι και αναγνωρίστηκε ως παράγοντας θεραπείας του σκορβούτου το 1932. Η ονομασία της ασκορβικό οξύ προέρχεται από την έκφραση αντισκορβουτική βιταμίνη, δηλαδή την βιταμίνη που θεραπεύει και προλαβαίνει το σκορβούτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου