16/2/10
Επίσκεψη στο Πάρκο Δρακόπουλου
Η αποτίμηση της επίσκεψης είναι ότι ένα ακόμα κομμάτι γής που μπορούσε να αποτελεί μια μικρή όαση στην ασφυκτικά δομημένη περιοχή που το περιβάλλει, καλούμαστε εμείς, πολίτες, κάτοικοι της περιοχής να διαφυλάξουμε.
Η αναζωογόνηση της περιοχής δεν επιτυγχάνεται με επιπλέον πολεοδόμηση για μια δήθεν καταναλωτική ανάπτυξη αλλά στην διατήρηση, βελτίωση των λιγοστών ελεύθερων χώρων αλλά και στην ανάδειξη του ίχνους της ταυτότητας και της ιστορίας της γειτονιάς.
Αντί να δοθούν χρήματα για ένα καινούργιο οικοδόμημα ας αναδειχθούν τα υπάρχοντα κτίσματα, όχι με σκοπό να παραμείνουν αμέτοχα στον περιβάλλοντα χώρο αλλά με χρήσεις που θα προσελκύσουν τους κατοίκους .
Ας δοθούν χρήματα για την δημιουργία παιδικής χαράς που λείπει όχι μόνο από αυτό το χώρο αλλά και από όλους τους ανάλογους χώρους που προσπαθούμε να διατηρήσουμε ως «πάρκα» της περιοχής.
Ας δοθούν χρήματα για την φύτευση και την μορφοποίηση του υπόλοιπου χώρου του πάρκου που «άνοιξε» μετά από πενήντα περίπου χρόνια για τους κατοίκους της περιοχής αποκαλύπτοντας 3 επιπλέον στρέμματα στην κυριολεξία θαμμένα ζωντανά.
Εχει αυτό το δικαίωμα ο «Ερυθρός Σταυρός», ο Δήμος ...........
Ας τηρηθούν οι κανόνες καθαριότητας από το Δήμο που είναι υπεύθυνος για το χώρο – που αν επικαλεσθεί το αντίθετο πρέπει να ξέρει ότι εμείς τον Δήμο πληρώνουμε για τέτοιες υποχρεώσεις- Η κατάσταση είναι απογοητευτική και ανησυχητική από πλευράς υγείας και βέβαια αυτή οφείλεται στην έλλειψη παιδείας και σεβασμού των πολιτών σε αντίστοιχους χώρους αφού τα σκουπίδια αλλά και κόπρανα-από συνοδευόμενα ζώα κυρίως,-ήταν κυρίαρχα και αναπόφευκτα στη σύντομη αναγνώριση του χώρου.